Pomoć kod registracije

1. U polje "Ime" upisati puno ime i prezime

2. U polje "Korisničko ime" upisati ime koje ćete koristiti kod prijave

3. i 4. Odaberite Lozinku i upišite je u treće polje, te još jednom u četvrto kako bi se izbjegle greške kod tipkanja.

5. i 6. Upišite funkcionalnu e-mail adresu u peto polje, te ponovo u šesto. Ova će se e-mail adresa koristiti u slučaju da zaboravite podatke za prijavu.

7. Riješite captchu tako da prepišete tekst (ili brojke) u polje ispod. Ako vam je teško odgonetnuti tekst, kliknite na mjesto označeno crvenim krugom na slici gore, pa ćete dobiti druge riječi.

8. Kada ste sve popunili kliknite na tipku "Registracija"

O CAPTCHI

ZAŠTO JE POTREBNO RJEŠAVATI CAPTCHU?

To je potrebno zbog toga što postoji mnoštvo zloćudnih programa i skripti koji se pokušavaju automatski registrirati na velikom broju stranica i zloupotrijebiti to za širenje spama ili čak ubacivanje zloćudnog koda u stranicu. Captchu ovakvi programi ili skripte ne mogu riješiti, pa njezina uporaba jamči registraciju koju mora obaviti čovjek.

reCAPTCHA

Na našoj stranici koristimo Googleov besplatni servis koji se zove "reCAPTCHA". Osim što je reCAPTCHA vrlo sigrurna, njezinim rješavanjem u stvari pomažete digitalizirati stare tekstove. Riječi koje se pojavljuju uzimaju se direktno iz starih tekstova koji se skeniraju i pohranjuju u digitalnom formatu kako bi se sačuvali i postali dostupniji širom svijeta. Neke od riječi u tim tekstovima teške su za pretvaranje iz formata slike u format teksta. Vaši se odgovori koriste kako bi se pomoglo kompjuterima i programima koji rade na pretvaranju skeniranih knjiga u tekstualni format, da budu uspješniji.