Proslava Ivanja 2020

Dragi članovi i prijatelji Antropozofskog društva,
 
Pozivamo vas na proslavu Ivanja koju ćemo obilježiti prigodnim euritmijskim nastupom kao i predavanjem Darka Znaora i Alena Guce.

Mjesto i vrijeme:
u subotu 27.06. u 18:00 sati u Waldorfskoj školi u Zagrebu - dvorana Iona (Jakuševečka 6).

Iz predavanja:

Darko Znaor će govoriti o djelovanju i tkanju elementarnih duhova u prirodi u ovo doba godine i u vezi sa svetkovinama tijekom godine. Alen Guca će govoriti o unutarnjem putu posvećenja i njegovim stupnjevima u vezi sa tijekom godine s posebnim osvrtom na Ivanje. Nakon predavanja će se održati prigodni euritmijski nastup, mali umjetnički prilog iz kalendara duše i prilog studenata euritmije nakon čega slijedi mali domjenak i druženje.

Pozvani su svi da u skladu s mogućnostima doprinesu u jelu ili piću.

Ulaz je slobodan.

Veselimo se susretu i srdačno vas pozdravljamo!
 
Predsjedništvo

 


 

Nova knjiga

Dragi članovi i prijatelji Antropozofskog društva Hrvatske „Marija Sofija“,

sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je u prodaji knjiga Umijeće liječenja – pomicanje granica Rudolfa Steinera i Ite Wegman. Knjigu je s njemačkog preveo antropozofski liječnik i predsjednik Udruge za promicanje i razvoj antropozofske medicine Imela dr. med. Dinko Raffanelli u suradnji sa stručnim i jezičnim savjetnicima prof. dr. sc. Radovanom Subotićem, dr. med. Ratkom Šimetinom i Josipom Raffanelli. Riječ je o reprezentativnom djelu koje obuhvaća osnove antropozofske medicine te predstavlja temelj za razumijevanje umijeća liječenja prema duhovno-znanstvenim spoznajama.

Knjigu možete nabaviti u knjižnici  Antropozofskog društva Hrvatske „Marija Sofija“ (Baruna Trenka 4, Zagreb) ponedjeljkom od 17 do 18 h ili prije predavanja koja organizira Društvo, po cijeni od 80 kn (60 kn za članove) .

Uz srdačne pozdrave,

Predsjedništvo

OPŠIRNIJE O KNJIZI