Glazbena radionica

Poštovani članovi,

Glazbena radionica ADH nastavlja s radom u novoj sezoni. Prvi sastanak je u petak, 5.listopada 2018., od 17-19h, kao i do sada. Dobrodošli su svi članovi ADH koje zanima glazba i žele nešto više o njoj naučiti. Voditeljica radionice je muzikologinja Đurđa Otržan.

Radionica uključuje glazbu svih razdoblja i žanrova. Upoznaju se instrumenti i njhove mogućnosti, razni ansambli i izvođači. Posebnu pozornost posvećuje se hrvatskim autorima i manje poznatim, a značajnim muzičarima. Razgovara se i o glazbi koju preferiraju polaznici. Osnove glazbe upoznaju se u najrazličitijim pojavama, kroz intervale, kompoziciju, visinu tona, timbar, ritam i melodiju.
Uz svaku temu prilaže se i antropozofski uvid kad god je to moguće.

Kontakt:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

mobile phone 0953894141

 


 

Predavanje Ante Kolege

Dragi prijatelji antropozofije,

Obavještavamo Vas o predavanju koje će održati Ante Kolega 5.12. srijeda u 19:00h  pod nazivom :  "Vrijeme i vječnost u svjetlu antropozofije"

Ukratko iz predavanja: "Ako čovjek svoj odnos prema vremenu razumije riješiti, onda on uči živjeti u vječnosti. Fizičko tijelo čovjeka je prostor svijeta; duša čovjeka je vrijeme svijeta; duh čovjeka je vječnost svijeta. Tako su trenutak i vječnost uvijek i svugdje.
Ante Kolega: waldorfski pedagog, 30 godina radio kao učitelj matematike u višim razredima waldorfske (srednje) škole u Njemačkoj. 50 godina živi antropozofiju.

Cijena ulaznice 40 kuna, za članove 20 kuna