Nova radna grupa

Nova radna grupa će se sastajati četvrtkom u 19h30, a osnivač i voditelj je Ratko Šimetin.

Grupni rad će se odvijati uz aktivno sudjelovanje svih prisutnih koji to žele. Zajedno će se izgrađivati pojmovi i slike vezane uz antropozofsko shvaćanje čovjeka i svijeta.

Počinje se sa četveročlanom i tročlanom slikom čovjeka te kako pojedine tvari iz prirode mogu pomoći njihovoj harmonizaciji.

Radit će se na meditaciji Kamena temeljca i osnovnim vježbama za zdrav prelazak praga.

Cijena sudjelovanja: članovi- besplatno, nečlanovi -100 kuna polugodišnje tj. 200 kuna godišnje.


Umoljavaju se članovi obiju grupa, koje se sastaju četvrtkom, za razumijevanje i fleksibilnost u okviru vremenskog odmaka od 10-ak  minuta, dok jedni izađu a drugi uđu.

U ime Predsjedništva,
Josipa Raffanelli


 

Novo predavanje 27.4.

27.4.-petak u 20h00  Dinko Raffanelli će odžati predavanje  "Doživljaj arkanđela Rafaela", u predavaonici Društva, Baruna Trenka 4, u Zagrebu.

Ukratko iz predavanja: Arkanđelo Rafael je jedan od tri arkanđela koji se spominju u Svetom pismu. O njemu govori starozavjetna knjiga o Tobiji. R.Steiner govori o Rafaelu na više mjesta u svom opusu, a najviše u predavanju Uskršnja imaginacija iz GA 229 gdje se opisuje kao kozmička ljekovita snaga za čovjeka na Zemlji.
Izrijekom arkanđela Rafaela počinje Prolog na nebu u Goetheovom Faustu, a opjevao ga je također i naš Vladimir Nazor.

U predavanju će biti riječi o pokušaju doživljaja arkanđela Rafaela pri čemu nam pomažu gore spomenuti izvori, kao i naša vlastita imaginativno-inspirativna sposobnost.

O predavaču: Dinko Raffanelli: antropozofski liječnik, specijalist infektolog, autor brojnih članaka i predavanja iz područja antropozofije i antropozofske medicine, kao i aktivni prevoditelj, te dugogodišnji član Antropozofskog društva. Iz biografije:

•    Studij medicine (Hrvatska)
•    Specijalizacija iz infektologije (Hrvatska)
•    Edukacija iz antropozofske medicine (Švicarska, Njemačka, Hrvatska)
•    Internacionalna seminarska, predavačka i savjetodavna aktivnost
•    Predsjednik udruge za promicanje i razvoj antropozofske medicine Imela

Cijena ulaznice: 20 kuna članovi, 40 kuna nečlanovi.

U prostorijama Društva zabranjeno je tonsko ili video snimanje bilo kakvih događanja, osim uz prethodno odobrenje Predsjedništva.