Pregled događanja u društvu

Događanja u Antropozofskom društvu "Marija Sofija", Baruna Trenka 4, Zagreb :

O nekim događanjima više detalja možete pronaći pod Događanja i vijesti - Događanja u društvu

Termine sastajanja redovnih radnih grupa potražite OVDJE


Utorak, 25.04. u 19h - Predavanje Ratka Šimetina, kao nastavak rada grupe "Veliki tjedan",  pod nazivom "Meditacija kamena temeljca kao put do iskustva Uskrslog tijela"
ulaz besplatan

 

Srijeda, 17.5. u 19h - Predavanje Hansa Verschoora pod nazivom: "Rudolf Hauschka- istraživač eterskog svijeta"
ulaz na predavanje se naplaćuje 20 kuna, 15kuna za članove


Međunarodni seminar Prijatelja Europe

Prenosimo poziv na seminar u Ljubljani:

Poštovani,

šaljemo vam u privitku poziv na međunarodni ljetni seminar u Ljubljani koji smo brižno pripremali i mislimo da će biti vrlo kvalitetan. Molimo vas da pogledate program seminara koji će se održavati od 11.-17. kolovoza u Učeničkom domu Tabor (Dijaški dom Tabor) u Ljubljani te se prijavite ukoliko vas zanima. Prijave primamo do kraja lipnja na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Za pitanja ili pomoć molimo vas da nazovete na broj tel. 00386 (0)40-451 879  ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Ako se nećete prijaviti na cjelokupan program seminara, molimo vas da navedete u prijavi na koje dijelove programa se prijavljujete.

Međunarodni seminar Prijatelja Europe u kolovozu u Ljubljani

Tročlanost društvenog organizma danas

Treći put - nadilaženje suprotnosti

Opširnije:Međunarodni seminar Prijatelja Europe

Zadnje objavljeni radovi

U rubrici "Članci - Ostali autori" objavljeni su sljedeći radovi:

Hans Erhard Lauer - Nova slika čovjeka

Članak o waldorfskoj pedagogiji u "Jutarnjem listu"

U "Jutarnjem listu" je 21.11.2015. objavljen članak o waldorfskoj pedagogiji iz kojeg donosimo kratki odlomak a cijeli članak pročitajte ovdje: Država protiv waldorfske škole - Jutarnji list

DRŽAVA PROTIV WALDORFSKE ŠKOLE
Alternativne pedagogije u Hrvatskoj muku muče s financijama, u Sloveniji jedva dočekali

Naše roditelje ne povezuje dubina novčanika, već životna filozofija. U Lisabonskoj deklaraciji stoji da roditeljima treba omogućiti da biraju način školovanja svoje djece, sukladno svojim filozofskim, vjerskim ili pedagoškim uvjerenjima. I do toga se u Sloveniji, rekao bih, doista drži. Država nas financira istim iznosom koji daje i državnim školama, nema ovdje roditelja koji bi dijete poslao u waldorfsku ili bilo koju drugu alternativnu školu, a da to ne mogu jer im je preskupo”, zadovoljno kaže Iztok Kordiš, direktor Waldorfske škole Ljubljana, pod čijom administracijom rade i njihove podružnice, vrtići i škole u više mjesta pokraj Celja, Bleda, Morske Sobote i Gorice. Ukupno imaju oko 1000 djece. I u Mariboru imaju waldorfsku školu, nevezanu uz onu ljubljansku.

Potkategorije