Pregled događanja u društvu

Događanja u Antropozofskom društvu "Marija Sofija", Baruna Trenka 4, Zagreb :

O nekim događanjima više detalja možete pronaći pod Događanja i vijesti - Događanja u društvu

Termine sastajanja redovnih radnih grupa potražite OVDJE


Petak, 08.06. 2018. u 19h - Tanja Franjević Petrović će održati predavanje "Svijet kiselina i lužina"


Nova radna grupa

Nova radna grupa će se sastajati četvrtkom u 19h30, a osnivač i voditelj je Ratko Šimetin.

Grupni rad će se odvijati uz aktivno sudjelovanje svih prisutnih koji to žele. Zajedno će se izgrađivati pojmovi i slike vezane uz antropozofsko shvaćanje čovjeka i svijeta.

Počinje se sa četveročlanom i tročlanom slikom čovjeka te kako pojedine tvari iz prirode mogu pomoći njihovoj harmonizaciji.

Radit će se na meditaciji Kamena temeljca i osnovnim vježbama za zdrav prelazak praga.

Cijena sudjelovanja: članovi- besplatno, nečlanovi -100 kuna polugodišnje tj. 200 kuna godišnje.


Umoljavaju se članovi obiju grupa, koje se sastaju četvrtkom, za razumijevanje i fleksibilnost u okviru vremenskog odmaka od 10-ak  minuta, dok jedni izađu a drugi uđu.

U ime Predsjedništva,
Josipa Raffanelli


 

Euritmijska predstava euritmijskog ansambla IONA

Zagrebački euritmijski ansabl IONA i studenti 5. godine euritmije uprizorit će euritmijsku predstavu Zvjezdano nebo u Kulturnom centru Travno (B.Magovca 17, Zagreb), u subotu 26.5. u 19 sati. Ulaz slobodan!

 


 

Članak o waldorfskoj pedagogiji u "Jutarnjem listu"

U "Jutarnjem listu" je 21.11.2015. objavljen članak o waldorfskoj pedagogiji iz kojeg donosimo kratki odlomak a cijeli članak pročitajte ovdje: Država protiv waldorfske škole - Jutarnji list

DRŽAVA PROTIV WALDORFSKE ŠKOLE
Alternativne pedagogije u Hrvatskoj muku muče s financijama, u Sloveniji jedva dočekali

Naše roditelje ne povezuje dubina novčanika, već životna filozofija. U Lisabonskoj deklaraciji stoji da roditeljima treba omogućiti da biraju način školovanja svoje djece, sukladno svojim filozofskim, vjerskim ili pedagoškim uvjerenjima. I do toga se u Sloveniji, rekao bih, doista drži. Država nas financira istim iznosom koji daje i državnim školama, nema ovdje roditelja koji bi dijete poslao u waldorfsku ili bilo koju drugu alternativnu školu, a da to ne mogu jer im je preskupo”, zadovoljno kaže Iztok Kordiš, direktor Waldorfske škole Ljubljana, pod čijom administracijom rade i njihove podružnice, vrtići i škole u više mjesta pokraj Celja, Bleda, Morske Sobote i Gorice. Ukupno imaju oko 1000 djece. I u Mariboru imaju waldorfsku školu, nevezanu uz onu ljubljansku.

Potkategorije